Personlig assistans, när behövs det?

personlig assistansNär man kommer upp i en viss ålder så kan det bli aktuellt för dig att överväga att få personlig assistans i din vardag. Många äldre ser det som en svaghet att få personlig assistans, vare sig de fortfarande bor hemma eller ifall de har hamnat på ett boende. Personlig assistans betyder att man har blivit gammal nog att inte längre kunna ta hand om sig själv, men är det verkligen så? Är det en svaghet att behöva lite hjälp i sin vardag? Eller är det någonting vi har förtjänat efter ett långt liv av slit och släp? En chans att vila oss? Att bli gammal behöver inte vara något som bara händer oss, det kan bli något vi förtjänar för att vi har levt, och gjort bra ifrån oss. Ifall man då behöver lite personlig assistans ska man inte behöva skämmas. Stigmat med att behöva personlig assistans borde arbetas bort så att fler går med på att ha det. Inte nog med att det gör vardagen enklare för dig som får personlig assistans, det öppnar även upp fler jobb för dagens ungdomar som har allt svårare att få tag på ett varaktigt jobb.